top of page

Υγιεινά και Θρεπτικά Καλοκαιρινά Σνακ

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που μας φέρνει ανεμελιά, ευχάριστες στιγμές στη φύση και ανεβασμένη διάθεση. Είναι η εποχή που ανυπομονούμε να απολαύσουμε αρκετές ώρες στην παραλία, να κάνουμε μπάνια στην θάλασσα και να ανακαλύψουμε νέα μονοπάτια στα πράσινα τοπία. Ωστόσο, η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να καταπονήσει το σώμα μας και να μας αφυδατώσει. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, η ανάγκη για καλή και ισορροπημένη διατροφή διατροφή γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Χρειαζόμαστε τροφές που να προσφέρουν ενυδάτωση, να είναι ελαφριές και εύπεπτες ενώ ταυτόχρονα θα μας κρατούν χορτάτους για αρκετή ώρα.


Φρουτοσαλάτα

Φρουτοσαλάτες

Ανακαλύψτε τη φρεσκάδα και τη γεύση των καλοκαιρινών φρούτων με μια δροσερή φρουτοσαλάτα συνδυάζοντας λίγους ξηρούς καρπούς και τριμμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού και μέντας. Απολαυστικό σνακ γεμάτο βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που προάγουν την υγεία και την ενυδάτωση του σώματος.



Γιαούρτη με φρέσκα φρούτα & ξηρούς καρπούς

Γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Ένα σνακ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, παρέχοντας στον οργανισμό την ενέργεια και την ενυδάτωση που χρειάζεται. Επιπλέον, το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος. Απολαύστε αυτό το ελαφρύ και δροσερό σνακ κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών και απολαύστε την φυσική γλυκύτητα των φρούτων και την τραγανή υφή των ξηρών καρπών.


Σάντουιτς με αυγό ή κοτόπουλο ή τόνο και λαχανικά

Σάντουιτς με αυγό ή κοτόπουλο ή τόνο και λαχανικά

Τα σάντουιτς με αυγό, κοτόπουλο ή τόνο και λαχανικά είναι ιδανικά για ένα γρήγορο, εύκολο και θρεπτικό σνακ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας συστατικό και να το συνδυάσετε με φρέσκα λαχανικά για να δημιουργήσετε ένα νόστιμο σνακ που θα σας κρατήσει χορτάτους.

Αν προτιμάτε το αυγό, μπορείτε να φτιάξετε ένα αυγό βραστό και να το κόψετε σε φέτες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις φέτες αυγού σε φρυγανισμένο ψωμί και προσθέστε λαχανικά όπως ντομάτα, μαρούλι ή ακόμα και αβοκάντο.

Για τους λάτρεις του κοτόπουλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια ψητού κοτόπουλου που έχει μαγειρευτεί και κοπεί σε φέτες. Συνδυάστε το με πέστο βασιλικού και φρέσκα ντοματίνια για να προσθέσετε χρώμα και γεύση στο σνακ σας.

Τέλος, αν προτιμάτε τον τόνο, ανακατέψτε τον τόνο με λίγη μουστάρδα και γιαούρτι και προσθέστε ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Αυτά τα σάντουιτς προσφέρουν μια ευέλικτη επιλογή για σνακ αλλά και μια ελαφριά επιλογή για γεύμα.


Ψητά κολοκυθάκια με τυρί Cottage και γαλοπούλα

Ψητά λαχανικά με τυρί Cottage και γαλοπούλα

Ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για το καλοκαίρι είναι τα ψητά λαχανικά με τυρί Cottage και γαλοπούλα. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα λαχανικά όπως πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες. Κόψτε τα σε φέτες και ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να γίνουν μαλακά και ελαφρώς χρυσά.

Στη συνέχεια, απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση τυρί Cottage πάνω στα ψητά λαχανικά.

Τέλος, προσθέστε λεπτές φέτες γαλοπούλας πάνω από το τυρί Cottage. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκα βότανα όπως δυόσμο ή μαϊντανό για να δώσετε μια πιο έντονη νότα στο σνακ σας.

Νερό με φέτες φρούτων & λαχανικών

Μην ξεχνάτε πόσο απαραίτητο είναι να πίνουμε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αντισταθμίσουμε την απώλεια υγρών λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

 

Για περισσότερες ιδέες και καλοκαιρινά tips, ακολουθήστε μας στο Instagram. Εκεί θα βρείτε ακόμα περισσότερες συμβουλές για ενυδάτωση, υγιεινή διατροφή και ευεξία, καθώς και φωτογραφίες που θα σας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα του καλοκαιριού.




Σχετικές αναρτήσεις

bottom of page